bookmarks Стаття

Реле захисного відключення - безпека здоров'я та життя


img

Збільшення чисельності електроприладів у побуті та на виробництві об'єктивно підвищує небезпеку ураження людини електричним струмом. Eлектричний струм таїть в собі велику небезпеку для здоров'я і життя. 

Pеле Захистного Відключення FPR призначені як для захисту ланцюгів від можливого витоку електроенергії при пошкодженні ізоляції, так і для захисту людини від ураження електричним струмом в разі потрапляння людини під напругу. Вони також запобігають загоряння і пожежі, викликані протіканням струмів витоку і замикань на землю. 

Робота приладу заснована на тому, що він оцінює струм дисбалансу в робочих проводах ланцюга і при перевищенні певного значення струму небалансу, на який PЗВ настроєно, приведенням в дію комутаційного механізму, розмикає ланцюг.

Найважливішу функцію в низьковольтних електричних ланцюгах промислового і побутового призначення виконують також автоматичні вимикачі. Вони захищають ланцюга від перевантажень і струмів короткого замикання, дозволяють оперативно відключати несправне електрообладнання від джерел живлення.